Євросоюз заполонили контрафактні медикаменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз заполонили контрафактні медикаменти

170
Якщо пару років тому найбільш прибутковим бізнесом для контрабандистів у ЄС було ввезення підроблених цигарок, дисків, одягу і взуття, то в 2007 році вони виявили нову золоту жилу: медикаменти.
Єврокомісія представила дані про контрабандні і контрафактні товари, вилучені митницями країн Євросоюзу в 2007 році. За звітний період на ринку підробок сформувалася нова, з небезпечними наслідками тенденція: у ЄС стало вигідно ввозити фальшиві медикаменти.
Найчастіше митники як і раніше конфіскують одяг і цигарки, однак у минулому році обсяг вилучених медикаментів виріс на 50 відсотків. "Це дуже тривожні дані, - цитує агентство dpa комісара ЄС з податків і митного союзу Ласло Ковача. - Такі підробки становлять загрозу здоров'ю і навіть життю споживача".
Як повідомив журналістам представник головного управління ЄС з податків і митниці Джон Тейлор, у Європу ввозять у першу чергу контрафактні засоби для підвищення потенції. Однак у великих обсягах потрапляють на ринок і підроблені медикаменти для тих, хто страждає сердечно-судинними захворюваннями та остеопорозом, а також для людей з підвищеним вмістом холестерину в крові.
Стурбованість Єврокомісії викликає той факт, що далеко не всі підробки є "пустишками" - таблетками, що не роблять на організм ніякого впливу. У руки до довірливих пацієнтів нерідко потрапляють і медикаменти, що містять шкідливі для здоров'я речовини. У найгіршому разі прийом таких засобів може закінчитися смертю хворого.
Втім, клієнтам аптек підробок побоюватися поки не варто, заспокоїв Джон Тейлор. Контрабандисти найчастіше удаються до послуг інтернет-магазинів. Тому Єврокомісія має намір профінансувати інформаційну кампанію, у якій закликатиме громадян ЄС не користуватися без гострої потреби онлайн-порталами для придбання медикаментів і косметики.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас