У Туркменії звільняють чиновників через поганий інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туркменії звільняють чиновників через поганий інтернет

Казна та Політика
296
Президент Туркменії Курбанкули Бердимухамедов указом звільнив заступника міністра зв'язку Аннали Бердинобатова за "недоліки в роботі".
За кілька днів до цього чиновник одержав сувору догану "за несвоєчасне виконання робіт, пов'язаних з подальшим впровадженням системи інтернет у Туркменії".
Документ опублікований у вівторок у місцевих ЗМІ.
Бердимухамедов після приходу до влади в 2007 року обережно виводить Туркменію із самоізоляції - обіцяючи забезпечити доступ до всесвітньої павутини для всіх громадян багатої вуглеводнями країни. Така позиція викликала позитивний резонанс на Заході.
У квітні президент Туркменії зажадав зробити більш доступним інтернет у країні і запропонував відкрити доступ до всесвітньої павутини навіть вихованцям дитячих садів.
Мінзв'язку - єдиний провайдер послуг телефонного інтернету в Туркменії.
Наприкінці березня міжнародна організація Репортери без кордонів опублікувала щорічний список ворогів інтернету, у якому Туркменія зайняла один з перших рядків.
Правозахисники вказують на те, що при відвідуванні інтернет-кафе застосовується паспортний контроль, а багато опозиційних і навіть сайтів новин піддаються фільтрації, аж до гуманітарного сайту при ООН.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас