МВФ: Серйозні ризики для глобальної фінансової стабільності зберігаються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Серйозні ризики для глобальної фінансової стабільності зберігаються

Казна та Політика
319
Проблеми на світових фінансових ринках, викликані кризою в сфері іпотечного кредитування США, ще не вирішені, вважає заступник голови Міжнародного валютного фонду Джон Ліпські, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми як і раніше бачимо серйозні ризики для глобальної фінансової стабільності", - говориться в його заяві, розповсюдженій у рамках симпозіуму, що проходить у Токіо.
Регулювальні органи в країнах Азії, у яких втрати, пов'язані з іпотечним кредитуванням, "були набагато нижчі, ніж в інших регіонах", повинні уникати самозаспокоєння, відзначив він.
Міністр фінансів Японії Фукуширо Нукага, виступаючи на симпозіумі, заявив, що економічне зростання у країнах emerging markets підтримує глобальну економіку, що проходить "складну фазу". Збільшення цін на нафту і продукти харчування "ускладнює здійснення грошово-кредитної політики", заявив він.
Ліпські також закликав Китай відпустити курс юаню і дозволити йому підвищуватися більш швидкими темпами. Крім того, він відзначив, що азіатські країни повинні вживати зусилля, щоб підтримати споживчі витрати. Зміцнення юаню буде сприяти уповільненню темпів зростання обсягів експорту Китаю і збільшенню обсягів імпорту, що дозволить скоротити рекордний профіцит торговельного балансу КНР зі США і Європою
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас