Банк Японії зберіг ключову відсоткову ставку без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг ключову відсоткову ставку без змін

Валюта
133
Керуючий Банку Японії Маасакі Сіракава і його шість колег за порадою щодо монетарної політики прийняли одностайну ухвалу зберегти ключову процентну ставку без змін на рівні 0,5%.
Про це японський центробанк повідомив у сьогодні вранці.
За відомостями агентства Bloomberg, економісти очікують, що на брифінгу, що відбудеться пізніше в цей же день, Сіракава повторить прогноз, відповідно до якого економічне зростання Японії сповільниться цього року через уповільнення темпів зростання світової економіки, потрясіння на фінансових ринках і рекордне зростання цін на сировинні товари.
Незважаючи на те, що, за даними японського уряду, економіка Японії в I кварталі 2008 виросла на рекордні 3,3%, економісти очікують її уповільнення вже в поточному кварталі. Так, за словами головного економіста з Токійського відділення Morgan Stanley (MS) Такехіро Сато, “є ризик, що зростання реального ВВП Японії у квітні-червні буде дорівнювати нулю, оскільки розміри капіталовкладень уже скорочуються”.
На думку головного ринкового економіста з Mizuho Securities Co. Ясунарі Уено, “у Банку Японії немає іншого виходу, як прийняти політичний статус-кво”. “Банк не буде підвищувати ставку як мінімум до липня наступного року. Але, у той же час, ми не очікуємо і її скорочення”, - сказав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас