Нафтові резерви Іраку, можливо, найбільші в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові резерви Іраку, можливо, найбільші в світі

Енергетика
275
Ірак значно збільшив офіційну оцінку своїх нафтових резервів після публікації нових даних, що дозволяють припустити, що вони можуть перевершувати резерви Саудівської Аравії, повідомляє 20 травня Times.
Віце-прем'єр уряду Іраку Бархам Саліх заявив в інтерв'ю Times, що нові дані геологічної розвідки збільшують резерви країни до 350 млрд. барелів. Це втричі більше, ніж попередній показник розвіданих резервів Іраку, і виводить країну на перше місце у світі, тому що розвідані резерви Саудівської Аравії оцінюються в 264 млрд. барелів.
Саліх заявив, що нова оцінка заснована на недавніх геологічних дослідженнях і сейсмологічних даних, підготовлених "авторитетними іноземними нафтовими компаніями". "Це серйозна цифра, отримана з надійних джерел", - підкреслив він.
Іракському уряду потрібно затвердити національне нафтове законодавство, що дозволить іноземним компаніям інвестувати в Ірак. Саліх заявив, що затримка із прийняттям закону б'є по здатності Іраку отримувати прибуток від видобутку нафти, позбавляє країну потенційно величезних доходів, які можна було б використати для післявоєнного відновлення.
Він висловив сподівання, що закон буде прийнятий у найближчому майбутньому
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас