Moody's: Економічний стан України покращився, але валютний борг і інфляція викликають занепокоєння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Економічний стан України покращився, але валютний борг і інфляція викликають занепокоєння

368
У річному звіті по Україні міжнародного рейтингового агентства Moody's повідомляється, що положення по кредитним зобов'язанням в країні покращилося. Проте аналітики агентства відзначають, що проблеми можуть виникнути в майбутньому.
Експерти відзначають, що положення із зовнішнім боргом і характеристики ліквідності в країні покращилися завдяки реструктуризації боргу, податковим обмеженням і потокам іноземного капіталу, що продовжуються.
Рейтинги України знаходяться в списку на можливе підвищення з 28 березня ц.р., включаючи рейтинг облігацій в місцевій і іноземній валюті B1, граничне значення для рейтингів банківських депозитів в іноземній валюті B2, а також граничне значення для рейтингів країни в іноземній валюті на рівні Ba3.
Проте, на думку аналітиків Moody's, з часом в країні можуть виникнути проблеми у зв'язку з крупними позиками в іноземній валюті приватним сектором, а також високим рівнем інфляції, який створює труднощі для центрального банку країни. Крім того, спад світової економіки відіб'ється на рівні експорту, тоді як високі ціни на нафту і газ посилять існуючий дефіцит поточного рахунку.
Очікується, що дефіцит бюджетних коштів залишиться на рівні 2-2,5% ВВП. Хоча рівень позик уряду в поточному році повинен збільшитися, аналітики не чекають погіршення положення з рівнем заборгованості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас