На двох центральних вулицях Києва введено односторонній рух — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На двох центральних вулицях Києва введено односторонній рух

427
Односторонній рух для автотранспорту введено ще на двох центральних вулицях Києва: Антоновича (Горького) і Великій Васильківській (Червоноармійська).
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, таким чином, водії будуть мати можливість їхати до центра міста від Либідської площі по вулиці Велика Васильківська, а у зворотному напрямку - по вулиці Горького. У такому ж режимі буде працювати і громадський транспорт.
Київська влада йде шляхом європейських традицій. Ми вперше ввели односторонній рух на столичних вулицях, перевірили ефективність таких нововведень на прикладі вулиці Саксаганського і Жилянської, і маємо позитивний досвід у боротьбі із заторами та у підвищенні безпеки пересування. Сьогодні ми відкрили дві важливі магістралі з одностороннім рухом, крім того, уже 11 вулиць Києва працює в такому режимі. Збільшення пропускної здатності дозволить також поліпшити екологічну ситуацію в прилеглому до вулиць районі, - цитує міського голову Леоніда Черновецького його прес-служба.
За словами першого заступника КМДА Дениса Басса, для організації тролейбусного сполучення на вулиці Горького побудована нова тролейбусна лінія довжиною 3,4 км, рух тролейбусних маршрутів №12 та №40 продовжено до вул. Саксаганського, установлено 2 нові зупинки автобусів і тролейбусів на вул. Великій Васильківській.
За підрахунками столичної влади, впровадження одностороннього руху дасть можливість скоротити затримки руху транспорту на перехрестях, збільшити пропускну здатність на 20-50%, безперешкодно паркувати автотранспорт. Крім того, це скоротить кількість ДТП, підвищить рівень безпеки руху і збільшить швидкість сполучення громадського транспорту, вважають у КМДА.
У цілому за 2008-2009 роки заплановано ввести односторонній рух ще на 61 вулиці в п'ятьох районах Києва
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас