Ющенко: Україна залучить міжнародні фінансові організації до операцій з гривною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна залучить міжнародні фінансові організації до операцій з гривною

Валюта
486
Україна залучить міжнародні фінансові організації до операцій з національною валютою.
Про це заявив сьогодні Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на щорічних зборах управляючих директорів ЄБРР в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
Президент уточнив, що найближчим часом направить до парламенту законопроект, що дозволяє нерезидентам випуск цінних паперів в гривні з розміщенням на українському фондовому ринку. Ющенко підкреслив, що Україна продовжить лібералізацію фінансових операцій, стимулюючи попит на національну валюту.
Україна прагне стати територією європейських інвестицій, заявив Президент. Він відзначив, що в даний час ЄБРР вже вклав 3,2 млн євро в різні інвестпроекти. На думку Ющенко, новий формат співпраці з ЄС знайде своє віддзеркалення в новій угоді про зону вільної торгівлі.
Президент призвав зарубіжних інвесторів вкладати кошти в підготовку проведення Євро-2012. "Для цього на рівні закону Україна прийняла небачені преференції для інвесторів", - підкреслив глава держави. Він також відзначив, що загальний об'єм інвестицій в будівництво і модернізацію доріг, аеропортів, стадіонів перевищує 25 млрд дол. "Це значна сума, цікава для інвесторів і, я сподіваюся, що ці кошти прийдуть до України, зокрема завдяки нашій співпраці з ЄБРР", - заявив Ющенко. Він також відзначив, що при цьому тільки на будівництв 4,2 тис. км доріг до 2012 р. в Україні необхідно інвестувати 55 млрд грн.
На думку прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка також виступала на щорічних зборах управляючих директорів ЄБРР в Києві, подальша співпраця з ЄБРР сприятиме економічному зростанню України. Вона відзначила, що пріоритетними при цьому є фінансування інвестпроектів у сфері енергоефективності і забезпечення альтернативними джерелами енергії. "Я прошу вас направити ресурси в цю галузь, де ми можемо досягти високих результатів. Я також розраховую, що ваші фінансові можливості підтримають розвиток українського АПК. Все, що стосується Кабміну буде зроблено, на нас можна розраховувати", - заявила прем'єр-міністр.
Тимошенко висловила думку, що ЄБРР є кращим інвестором для України. Вона відзначила, що щорічно ЄБРР інвестує до України 1 млрд євро. "Це дозволяє говорити про серйозні масштаби нашої співпраці", - підкреслила прем'єр-міністр. Вона також додала, що збори директорів ЄБРР в Києві є необхідністю для координації дій щодо подальших стратегічних програм по інвестуванню.
Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні з 2003 р. По даним на січень 2008 р., банк узяв зобов'язання про надання інвестицій на суму більше 3,2 млрд євро в рамках більше 158 проектів. Відзначимо, що в 2007 р. ЄБРР вклав в українську економіку близько 1 млрд дол. (647 млн євро).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас