British Energy поглинуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Energy поглинуть

Енергетика
133
Учора після закриття торгів на британській фондовій біржі з'явилася інформація, що найбільший виробник атомної енергії в Британії компанія British Energy дала свою принципову згоду на продаж контрольного пакета своїх акцій.
Найбільший виробник атомної енергії Великобританії British Energy заявив про те, що одержав низку пропозицій про поглинання від різних компаній, причому деякі з них містять ціну покупки, що перевищує вартість акцій British Energy на закритті торгів 15 травня 2008 року. Зараз експерти оцінюють ринкову вартість компанії в $21,3 млрд.
Енергетична компанія, частка держави в якій становить 35,8%, стала привабливою метою для поглинання, після того як прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун виступив на підтримку будівництва нових реакторів і перебудови старіючих підрозділів компанії. За словами представників British Energy, вона буде продовжувати вести переговори з усіма зацікавленими в угоді сторонами.
Не так давно під час візиту в Британію президента Ніколя Саркозі між країнами було досягнуто згоди про співробітництво в сфері ядерної енергетики. Париж погодився допомогти з монтуванням нових реакторів на швидких нейтронах і поставки ядерного палива до них.
Не так давно з'явилася попередня інформація про те, що уряд планує приватизувати атомну енергетику країни і при цьому зберегти над нею контроль. Поки компанія не розголосила, хто саме претендує на її контрольний пакет, було тільки заявлено, що представники готові вести переговори з усіма інвесторами.
Аналітики вважають, що основним покупцем може стати одна із французьких атомних корпорацій. Саме французька Areva є однією із провідних компаній у Європі з виробництва ядерного палива. Також інвесторам може стати британська компанія Centrica Plc, що є основною генерувальною компанією в країні. Крім того в боротьбу можуть включитися й німецькі компанії, які також претендують на цю досить прибуткову компанію.
Точно відомо, що держава збереже контроль над системами безпеки атомних станцій і тих радіаційних норм, які є обов'язковими для таких об'єктів. Але існує велика ймовірність зміни уряду. Гордон Браун не популярний у Британії, і консерватори постійно наполягають на дострокових виборах. Якщо до влади прийде їхній лідер Джеймс Камерон, ситуація може змінитися, новий кабінет може і не продати таку важливу компанію.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас