Підйом ринку акцій РФ вранці в п'ятницю відновився слідом за нафтою та індексами США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підйом ринку акцій РФ вранці в п'ятницю відновився слідом за нафтою та індексами США

Енергетика
180
Російський ринок акцій вранці у п'ятницю відновив підйом щодо більшості blue chips слідом за нафтою та американськими фондовими індексами.
До 10:50 МСК на біржах ФБ ММВБ і РТС вартість більшості ліквідних акцій виросла на 0,1-1,6%; індекс РТС піднявся до 2423,42 пункту (+0,48%), індекс ММВБ - до 1916,39 пункту (+1,11%).
Ф'ючерс на індекс РТС скоротив відкат до базового активу до 2,3 пункти, що говорить про ослаблення "ведмежих" настроїв, що переважали напередодні ввечері.
На ФБ ММВБ виросли акції РАО "ЄЕС Росії" (РТС: EESR) (+0,1%), "Газпрому" (+1,2%), ВТБ (РТС: VTBR) (+0,9%), "Лукойла" (РТС: LKOH) (+1,1%), "Норнікеля" (РТС: GMKN) (+1,5 %), "Роснафти" (РТС: ROSN) (+1,6%), Ощадбанку Росії (РТС: SBER) (+0,8%), "Татнафти" (РТС: TATN) (+0,1%), "Сургутнафтогазу" (РТС: SNGS) (+1,2%), "Полюс Золото" (РТС: PLZL) (+0,6 %), "Транснафти" (РТС: TRNF) (+2,4%).
Подешевшали акції "Газпром нафти" (РТС: SIBN) (-1,3%) після закриття напередодні реєстру акціонерів.
На світових ринках відзначається позитивна динаміка: напередодні виросла Америка, у п'ятницю - Азія, фактором стримування виступають мінусуючі американські фондові ф'ючерси.
Фондові індекси в США напередодні виросли, при цьому значення Standard & Poor's 500 досягло максимальної позначки за останні чотири місяці. Аналітики заявили, що виробники напівпровідників одержить гарні результати завдяки підвищенню світового попиту.
Подорожчали акції американських нафтових компаній Exxon Mobil і Chevron, одним з позитивних факторів для цього сегмента ринку стала рекомендація аналітиків UBS купувати акції нафтових компаній через їхню недооціненість у порівнянні з високою вартістю нафти.
Фондові індекси в Азії в п'ятницю ростуть п'яту торговельну сесію підряд. Трейдери спекулюють на тому, що Китай збереже активність у сфері покупки закордонних гірничодобувних компаній для забезпечення себе сировиною на тлі розширення економіки.
У свою чергу нафта дорожчає в очікуванні збільшення Китаєм закупівель дизельного палива для забезпечення електростанцій. Ціна червневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI вранці у п'ятницю піднялася на $0,9 щодо рівня закриття торгів 15 травня і становить $125,02 за барель.
Китаю буде потрібно більше дизпалива для виробництва електрики, тому що частина гідроелектростанцій не працюють через наслідки руйнівного землетрусу.
Учасники ринку стурбовані нестачею дизельного та пічного палива на світовому ринку. Поставки цих нафтопродуктів у розвинені країни, за даними Міжнародного енергетичного агентства, скоротилися в березні 2008 року відносного березня 2007 року на 6,7%. Запаси дистилятів у США сьогодні на 2% нижчі від середнього за 5 років рівня.
Серед економічної статистики, що виходить у п'ятницю, уваги заслуговують дані про будівництво будинків у США у квітні (16:30 МСК) і попереднє значення індексу довіри споживачів до економіки США в травні від Мічиганського університету (18:00 МСК).
Фінансову звітність за минулий квартал опублікують British Airways, MOL Group, Steel Authority of India, а на внутрішньому ринку відбудеться засідання ради директорів ВАТ "Автоваз" (РТС: AVAZ).
В "другому ешелоні" на російському ринку акцій вранці у п'ятницю подорожчали папери НЛМК (+3%), "Новатека" (РТС: NVTK) (+2,5%), "Центртелекому" (РТС: ESMO) (+2,1%), ММК (РТС: MAGN) (+2%), ОГК-5 (РТС: OGKE) (+2%); подешевшали акції ТГК-9 (-1,3%), ОГК-3 (РТС: OGKC) (-1,1%).
Сумарний обсяг торгів на класичному ринку акцій РТС до 10:50 МСК склав близько $2,06 млн, обсяг угод з акціями на ФБ ММВБ досяг 7 млрд рублів (лідер - "Газпром" (РТС: GAZP) - 2,1 млрд рублів).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас