В Одесі порушують всі - навіть санаторії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі порушують всі - навіть санаторії

Казна та Політика
239
Заниження орендних ставок на землю привело до втрати півмільйона гривень у бюджеті області, а також виявлені порушення в санаторіях - на 4,8 мільйони.
У результаті заниження орендних ставок на землю в Одеській області, державний і місцевий бюджети недоодержали у вигляді податків 550 тис. грн.
Про це розповів перший заступник начальника управління регіонального КРУ Василь Приймак. Він уточнив, що перевірка на 24 підприємствах проводилася в першому кварталі поточного року.
За словами Приймака, одне з одеських підприємств показувало в документах продаж землі в центрі міста за ціною 300 дол., при цьому у віддаленому районі проводилася покупка по 1800 дол. за 1 кв.м. Там же було виявлено перерахування 1,5 млн.грн., не оформлених документально.
Чиновник відзначив, що при перевірці діяльності місцевого управління земельних ресурсів було також виявлено заниження в низці випадків орендної ставки вдвічі. Приймак додав, що черговим об'єктом ревізії КРУ найближчим часом стане о. Зміїний. Спеціалісти мають намір перевірити фінансову дисципліну в сфері використання державних субвенцій.
За результатами перевірки регіонального КРУ, у першому кварталі року також виявлено порушень на 4,8 млн. грн. і в одеських санаторіях. Про це повідомила начальник відділу контролю в сфері охорони здоров'я КРУ Галина Лосюк. За її словами, фахівці перевірили 8 санаторно-курортних установ області, при цьому в кожній був виявлений той чи інший вид фінансових порушень.
Незаконне, нецільове використання коштів склало 930 тис. грн, недоодержання коштів держбюджетом - 180 тис. грн., інші порушення - до 35 тис. грн.
Лосюк також розповіла, що в санаторії "Люстдорф" (Овідіопольський район) 2,5 гектари землі були передані у власність адміністрації з умовою проведення за це необхідних берегозміцнювальних робіт.
Як підкреслив перший заступник начальника управління регіонального КРУ Василь Приймак, на сьогоднішній день земля на 80% віддана приватним структурам під будівництво будинків, дач, торговельних точок. При цьому обіцяні роботи проведені не були.
У цей час матеріали щодо санаторію "Люсдорф", а також здравниць "Чкалова", "Затока", "Приморський" - передані в правоохоронні органи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас