"Газпром" без конкурсу отримав 9 родовищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" без конкурсу отримав 9 родовищ

Енергетика
177
"Газпром" одержав 9 родовищ федерального значення без проведення конкурсу. Про це говоритися у відповідній постанові російського уряду від 6 травня, яку підписав тодішній прем'єр Віктор Зубков.
"Газпрому" передані Західно-Тамбейське, Семаківське, Тота-Яхинське, Антипаютинське, Крузенштернське, Північно-Тамбейське, Тасійське, Киринське і Малигінське родовища, віднесені до об'єктів федерального значення.
Родовища із сумарними запасами газу промислових категорій понад 2,7 трлн кубометрів розташовані в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, на шельфі Карського та Охотського морів.
Дев'ять, а в перспективі ще десять родовищ із ямальського стратегічного списку стануть основною ресурсною базою газової монополії для видобутку газу після 2020 року, оскільки на Бованенково, Ямбурзькому і Ведмежому видобуток почне на той час знижуватися.
Уряд доручив Роснадрам надати "Газпрому" ліцензії в порядку, передбаченому законодавством. Передача родовищ федерального значення "Газпрому" як власникові Єдиної системи газопостачання передбачена законом "Про газопостачання РФ". У квітні уряд передав "Газпрому" на безконкурсній основі Чаяндинське нафтогазоконденсатне родовище в Якутії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас