Закупівля нафти для стратегічного резерву США можуть бути припинена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закупівля нафти для стратегічного резерву США можуть бути припинена

Енергетика
272
Обидві палати конгресу США проголосували за тимчасове припинення закупівлі нафти для стратегічного резерву країни. Спочатку цей законопроект був схвалений Сенатом США. Причому сенатори від обох партій - Республіканської і Демократичної - одностайно висловилися на користь цієї ініціативи.
Про це передає Associated Press.
Трохи пізніше проти дорогої закупівлі нафти для стратегічного резерву в період, коли її серйозно потребує американський ринок, а споживачі страждають від непомірних цін на енергію, проголосували 385 членів палати представників, проти – 25. Законопроект припускає, що постачання у стратегічний резерв будуть припинені до кінця 2008 р.
Тим часом президент США Джордж Буш виступив проти ініціативи конгресу. Щодня у стратегічний резерв направляється близько 70 тис. бар. нафти, і перенаправлення такої малої кількості на ринок не вплине на ціни на паливо, запевняє Білий дім.
Нагадаємо, що стратегічний нафтовий резерв США був створений в 70-х рр. минулого сторіччя як міра на випадок масштабної енергетичної кризи. Його максимальна ємкість складає 727 млн бар., в даний час резерв заповнений на 97% (701 млн бар.), що еквівалентно двомісячному обсягу імпорту нафти до країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас