Міліція завдала штрафний удар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція завдала штрафний удар

Кримінал
625
Учора УМВС у Тернопільській області повідомило, що мер Тернополя Роман Заставний за рішенням Тернопільського міського районного суду оштрафований на 340 грн за відмову надати інформацію про одержання та використання міськрадою бюджетних коштів, виділених в 2007 році на реконструкцію теплових мереж та облаштованість котельні.
Як розповіли в УМВС, рішення суду було прийнято на підставі адміністративного протоколу, складеного відносно пана Заставного в лютому співробітниками міліції. Роман Заставний учора заявив, що його "постійно перевіряють, шукають болючі точки", і відзначив, що рішення суду буде оскаржено.
Начальник центру громадських зв'язків УМВС у Тернопільській області Сергій Шворніков повідомив, що в січні поточного року УГСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області направило мерові Тернополя лист-запит про надання інформації про використання міською радою бюджетних коштів, виділених в 2007 році на реконструкцію теплових мереж та облаштованість котельні. "Він відмовив у наданні інформації.
Через кілька днів УГСБЕЗ направило повторний запит з метою з'ясувати, чи належить вищезгадана інформація до категорії конфіденційної і якщо так, то на підставі якого нормативного акту. У відповідь Роман Заставний повторно відмовився надати інформацію.
У такий спосіб мер скоїв правопорушення, передбачене законом України "Про боротьбу з корупцією", навмисно відмовивши в наданні запитуваної інформації. На дії мера Тернополя УГСБЕЗ склало адмінпротокол про порушення закону 'Про боротьбу з корупцією' і направило його в Тернопільський міський районний суд, а суд оштрафував Романа Заставного на 340 грн", - розповів Шворніков.
Роман Заставний учора заявив, що його "постійно перевіряють, шукають болючі точки". "З листопада 2007 року міськрада перебуває під повним моніторингом. Тільки з 14 по 19 квітня, поки я був у відрядженні в Прибалтиці, обласне управління міліції направило в міськраду шість або сім запитів, обсяг інформації по яких склав 6,5 тис. сторінок. Це тільки за один тиждень. Ніхто не проти надання інформації, але вона повинна бути обґрунтованою. А тут шукають зачіпку. Так було і того разу. Цей протокол дуже довго не розглядався в суді. З огляду на те, що я можу поїхати у відрядження, я написав заяву про розгляд його без моєї участі. Тим більше що насправді правоохоронним органам інформацію надали, можливо, не в повному обсязі, і я просив уточнити, яку саме інформацію вимагають. У мене напрошується логічна відповідь: якщо за подібними фактами будуть відкривати кримінальні справи, Україні не бути європейською країною. Я консультувався в Києві - в Україні немає аналогів ухвалення подібного рішення. Над Тернополем сміються всі мери України! З метою економії я встановив для себе місячний ліміт - 150 грн на телефонні розмови і 300 л бензину для поїздок. Так ще і їжджу я на власному автомобілі, тому що на дев'ять заступників чотири машини", - обурився пан Заставний. Він відзначив, що оскаржить рішення суду.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас