Fitch присвоїло рейтинги облігаціям Ukraine Auto Loan Finance No. 1 Plc в угоді сек’юритизації автокредитів ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїло рейтинги облігаціям Ukraine Auto Loan Finance No. 1 Plc в угоді сек’юритизації автокредитів ПриватБанку

489
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло облігаціям Ukraine Auto Loan Finance No. 1 Plc, що випускаються у рамках здійснюваної ПриватБанком угоди сек’юритизації дебіторської заборгованості за автокредитами, очікувані рейтинги: класу "А" на суму $85,8 млн - "BBB-", класу "В" на суму $18,7 млн - "B".
Як говориться в повідомленні агентства в середу, прогноз рейтингів по обох класах забезпечених активами облігацій - "стабільний".
Очікувані рейтинги оцінюють імовірність своєчасних і повних виплат основної суми боргу і відсотків за облігаціями класу "А" та остаточної виплати основної суми боргу і відсотків за облігаціями класу "B". Рейтинги не враховують які-небудь вимоги власників облігацій щодо одержання відсотків у розмірі, рівному збільшенню ставки по облігаціях після травня 2012 року, уточнює Fitch.
За його даними, це перша угода сек’юритизації дебіторської заборгованості за автокредитами з України (рейтинг "BB-", прогноз "позитивний").
Агентство відзначає, що рейтинг облігацій класу "A" перевищує межу рейтингу країни України на три рівні. З метою згладжування трансферного ризику і ризику конвертації, процентні виплати за облігаціями класу "А" за 18 місяців покриваються за рахунок резерву коштів і поліса страхування політичного ризику, виданого Steadfast - дочірній компанії Zurich Insurance Company (рейтинг фінансової стабільності страхової компанії "A+", прогноз "позитивний").
З моменту закриття угоди і протягом 12-місячного поновлюваного періоду ПриватБанк (рейтинг "B", прогноз "позитивний") буде продавати дебіторську заборгованість, що виникає за новими кредитними договорами, які фінансують придбання нових і старих автомобілів. Дострокова амортизація може бути викликана подіями, пов'язаними з показниками проданого портфеля заборгованості або погіршенням кредитоспроможності оригінатора. Амортизація буде проводитися строго в послідовному порядку, відзначається в повідомленні.
Fitch нагадує, що це друга угода сек’юритизації дебіторської заборгованості за кредитами, здійснювана ПриватБанком, після випуску іпотечних цінних паперів в 2007 році.
Агентство вказує, що ПриватБанк почав надавати автокредити в 2001 році, і на тлі сприятливої економічної кон'юнктури, що спостерігається з тих пір, показники по них є гарними при низьких рівнях дефолтів і збитків. Крім того, кредити номіновані в доларах США, за рахунок чого валютний ризик стає кредитним ризиком боржників.
ЗАТ "ПриватБанк", лідер в Україні за розміром загальних активів (на 1 квітня 2008 року - 60,667 млрд грн), засновано в 1992 році. За даними банку, на 11 квітня 2008 року його основними акціонерами були Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський - по 45,79%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас