Голова Мінтрансзв'язку заявляє про можливість силового захоплення Ільїчівського порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінтрансзв'язку заявляє про можливість силового захоплення Ільїчівського порту

Фондовий ринок
305
Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський заявляє про можливе силове захоплення державного підприємства "Ільїчівський морський торговельний порт" у середу, 14 травня.
"Є така інформація, і я вам скажу, що всі великі порти в проробітку. Не тільки Ільїчівський, але й Одеський, і Миколаївський і т.д.", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
Вінський відзначив, що в цей час Мінтрансзв’язку вживає заходів для того щоб не було юридичних підстав для силової зміни менеджменту в портах.
"Поки державна влада не наведе порядок у портах заходами адміністративного характеру, доти будуть з'являтися охочі перевірити державу на адекватність", - підкреслив Вінський.
Як повідомлялося, 25 квітня близько 1 тис. чоловік пройшли на територію морського торговельного порту "Південний" та оточили портоуправління. Разом з ними на підприємство прибули колишній начальник порту Володимир Васильєв і судові виконавці.
Як тоді заявило Мінтрансзв’язку, єдиним легітимним начальником державного підприємства "Морський торговельний порт "Південний" є Юрій Крук. Міністерство звернулося в правоохоронні органи із проханням дати належну правову оцінку цим подіям і здійснити необхідні заходи для поновлення належного управління портом.
Крук пізніше заявив, що передав виконавчій службі міста Південне документи, що підтверджують незаконність перебування Васильєва на території підприємства.
Васильєв призначений начальником МТП "Південний" наказом концерну "Укрморпорт" 7 вересня 2007 року замість Олександра Гонзи і 10 вересня був представлений як новий керівник підприємства. Призначення супроводжувалося захопленням і блокуванням адмінспоруди порту.
Мінтрансзв’язку, у свою чергу, заявило про спробу рейдерського захоплення порту "Південний" з боку керівництва "Укрморпорту" і деяких колишніх працівників порту.
Мінтрансзв’язку призначило Крука в.о. начальника МТП "Південний" 29 грудня 2007 року. На початку квітня 2008 року за результатами конкурсу він був затверджений на посаді начальника порту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас