Експерт: Ситуація на ринку кредитування суттєво не впливає на зростання авторинку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ситуація на ринку кредитування суттєво не впливає на зростання авторинку України

Кредит&Депозит
550
Підвищення банками кредитних ставок і більш стримана їхня позиція в наданні кредитів, що відзначаються на українському ринку кредитування, навряд чи істотно змінять тенденцію активного зростання автомобільного ринку України, вважає генеральний директор ТОВ "Ніссан Мотор Україна" - офіційного дистриб'ютора Nissan, Андрій Нестеренко.
"Проблеми на ринку кредитування ми відчуваємо, і думаю, це відчувають усі. Це трохи подовжує процес укладання угоди і, можна сказати, негативно позначається на зростанні ринку, але цей негативний вплив поки незначний в умовах активно зростаючого ринку, ринку дефіцитного, котрим зараз є авторинок України", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
За його словами, частка кредитних продажів у середньому на авторинку України становить близько 50%.
"Тенденція наступна - у сегменті більш дешевих автомобілів більша частка кредитування, у більш дорогих сегментах ця частка нижча", - відзначив А.Нестеренко.
Він утримався від оцінки впливу на авторинок у цілому і на роботу компанії вступу України до Світової організації торгівлі.
"Доти, поки парламент не проголосує необхідні законопроекти, говорити про цей вплив передчасно, тим більше що існує кілька різних думок із приводу строків зниження мит, цінової ситуації, впливу на ринок. Поки ми не перебудовуємося і працюємо відповідно до намічених планів", - відзначив він.
Він додав, що компанія задоволена результатами продажів цього року, буде направляти зусилля на розширення дилерської мережі, поліпшення якості обслуговування клієнта, і має намір реалізувати намічені на поточний рік плани продажів близько 20 тис. автомобілів (в 2007 році продано 11,72 тис. авто - на 70% більше, ніж в 2006 році).
"Ніссан Мотор Україна", дочірня компанія японської корпорації Nissan Motor Co, у січні-березні 2008 року реалізувала в Україні 4688 автомобілів цієї марки, що перевищило продажі першого кварталу 2007 року (1880 од.) майже в 2,5 рази.
В Україні в 2007 році продано 542 тис. нових легкових автомобілів - на 46% більше, ніж в 2006 році.
Цього року авторинок України демонструє ще більшу динаміку
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас