Курс долара до євро росте у вівторок в очікуванні заяв ФРС про ризики інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро росте у вівторок в очікуванні заяв ФРС про ризики інфляції

Валюта
709
Курс долара США до євро росте під час торгів у вівторок в очікуванні заяв представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США про те, що висока інфляція втримає американський ЦБ від подальшого зниження рівня базової процентної ставки, повідомило агентство Bloomberg.
У вівторок відбудуться виступи голови ФРС Бена Бернанке, а також глав Федеральних резервних банків (ФРБ) Сан-Франциско (Джанет Єллен), Канзаса (Томас Хеніг) і Далласа (Ричард Фішер).
Крім того, голова ФРС Б.Бернанке виступить 13 травня на конференції з фінансових ринків.
"Керівництво центробанку може зробити акцент на ризиках інфляції, з огляду на те, що вартість нафти тримається на рекордному рівні, - відзначає заступник генерального керуючого маркетинговим підрозділом Sumitomo Trust & Banking Co. у Токіо Акіфумі Ухіда. - ФРС буде важко знову знизити ставку. Це підтримує долар".
Курс американської валюти відносно євро піднявся в Токіо до $1,5537 у порівнянні з $1,5553 напередодні в Нью-Йорку.
Вартість долара щодо ієни збільшилася до 103,71 ієни з 103,75 ієни.
Згідно із прогнозом А.Ухіда, курс долара до євро може піднятися у вівторок до $1,5430, до японської валюти – до 104,4 ієни.
Відповідно до котирувань ф'ючерсів на рівень ставки ФРС, імовірність того, що центробанк залишить її незмінною на рівні 2% під час засідання 25 червня, оцінюється ринком в 88%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас