Українським домогосподарствам допоможуть енергозберігальні технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським домогосподарствам допоможуть енергозберігальні технології

Енергетика
222
Україна буде змушена відмовитися від субсидування домогосподарств. Про це сьогодні заявила заступник голови парламентського комітету з питань економічної політики Ірина Акімова.
За її словами, з переходом на світові ціни на енергоносії виникає необхідність шукати інші шляхи допомоги соціально незахищеним побутовим споживачам. Зокрема, мова йде про збільшення витрат на впровадження енергозберігальних технологій і виділення цільової допомоги.
"Реалізація зазначених заходів залежить від проведення структурних реформ в Україні, а для цього необхідна ефективна політична взаємодія влади та опозиції", - відзначила І.Акімова.
Раніше, Анатолій Кінах, коментуючи ситуацію із цінами на енергоносії, відзначив: "Сьогодні ціни на енергоносії в Україні наближаються до світових, а енергоємність економіки - у два-три рази вища, ніж у наших сусідів. Необхідні рішучі дії із залучення інвестицій в енергозберігальні технології, підвищення доступності кредитних ресурсів, створення податкових і кредитних преференцій для виробників, які ці технології впроваджують".
Нагадаємо, що перехід на світові ціни обумовлений вступом України у СОТ. Договір про членство країни у Світовій Організації торгівлі набуває чинності з 15 травня 2008 року
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас