Меру Москви Лужкову заборонено в'їзд до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меру Москви Лужкову заборонено в'їзд до України

Кримінал
497
Служба безпеки України заборонила меру Москви Юрію Лужкову в'їзд до України.
"У зв'язку з тим, що громадянин Росії Лужков не дотримався умов попередження СБУ про неприпустимість вчинення дій, які завдають шкоди національним інтересам України та її територіальній цілісності, 12 травня ц.р. Лужкову заборонено в'їзд до України", - зазначено у повідомленні відомства.
На даний час СБУ в рамках відповідної справи з'ясовує усі обставини провокаційних висловлювань політичного характеру Лужкова "у зв'язку із можливою причетністю цього іноземця до відмивання брудних коштів в Україні, зокрема у Севастополі".
Служба безпеки України у рамках профілактичних заходів також письмово попередила громадянина РФ Костянтина Затуліна про недопущення публічних заяв, які можуть суперечити національному законодавству України.
Нагадаємо, вчора під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту мер Москви заявив, що питання про приналежності м. Севастополя залишається невирішеним. Він пояснив це тим, що в 1948 р. місто отримало статус державного підпорядкування, а, означає, в 1954 р. воно не могло бути віддане Українській РСР разом з усім Кримом. Відзначимо, що перед прибуттям до Криму Лужков отримав письмове попередження від СБУ про неприпустимість заяв, що ставлять під сумнів територіальну цілісність України.
Необхідно відзначити, що раніше Лужков неодноразово заявляв про нібито незаконну передачі Криму Україні. А в листопаді 2007 р. на зустрічі з виборцями він, зокрема, заявив про необхідність "вести роботу, щоб Чорноморський флот назавжди залишився в Севастополі, істинно російському місті".
Більш того, в квітні ц.р. виступаючи в прямому ефірі телеканалу ТВЦ, московський градоначальник заявив, що вступ України до НАТО підніме питання приналежності Криму.
Також Лужков висловився за необхідність розірвання Договору про дружбу з Україною через її прагнення вступити до організації, ворожої Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас