"Сітібанк (Україна)" вивчає можливість придбань в банківському секторі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сітібанк (Україна)" вивчає можливість придбань в банківському секторі України

Фондовий ринок
668
"Сітібанк (Україна)" (Київ) планує вийти на український ринок роздрібного банківського обслуговування та допускає можливість придбання в майбутньому одного з українських банків, повідомив голова правління кредитно-фінансової установи Надир Шейх.
"Кредитні картки - це той продукт, з якого ми починали виведення роздрібних послуг на цілу низку ринків, і цей продукт може стати таким для України в найближчі 12 місяців", - сказав він в інтерв'ю "Инвестгазете".
При цьому Шейх відзначив, що в таких країнах, як Україна, Сітібанк використовує спільні проекти з роздрібними рітейл-операторами: мережами магазинів, заправок.
Щодо планів придбання кредитно-фінансових установ, банкір відзначив, що Сітібанк поки не реалізував таку стратегію через високі ціни. "Ми постійно вивчаємо різні варіанти і не виключаємо можливість такого придбання в майбутньому", - сказав Шейх.
Голова "Сітібанку (Україна)" також повідомив, що кредитно-фінансова установа планує розвивати в Україні клірингове і кастодіальне обслуговування. "Нас не бентежить короткострокова нестійкість ринку, тому що ми приходимо на цей або інший ринок не на один день... У багатьох станах ми займали провідні позиції через рік-два після запуску кастодіальних послуг", - відзначив він.
Разом з тим, на думку банкіра, інвестиційні продукти будуть затребувані українцями лише згодом і для ефективного розвитку таких продуктів потрібне відповідне законодавство. У зв'язку з цим Шейх відзначив, що "Сітібанк (Україна)" сподівається на співробітництво з Нацбанком України і Державною комісією цінних паперів і фондового ринку.
Крім того, за його словами, банк планує займатися розміщенням акцій українських підприємств на зовнішніх фондових ринках: найцікавішими для іноземних інвесторів є сектори нерухомості, металургії, рітейла, медіа і банківської сфери. "Багато українських компаній мають високий потенціал для угод IPO, і ми активно працюємо над можливістю його реалізувати", - підкреслив Шейх.
Характеризуючи ризики української банківської системи, він підкреслив, що основний з них пов'язаний з недосконалою системою ризик-менеджменту в країні на тлі бурхливого зростання кредитування населення. Крім того, за його словами, має потенціал зростання курсовий ризик. "Проблема, що поки не така відчутна, однак може стати серйозною вже найближчим часом - це курсовий ризик... Поки гривня штучно прив'язана до американського долара, даний ризик керований, але ця ситуація може змінитися, особливо з огляду на послаблення долара на глобальних фондових ринках і високий рівень інфляції в Україні", - відзначив банкір.
На його думку, якщо корекція обмінного курсу відбудеться занадто швидко, це буде мати серйозні наслідки, як для банків, так і для їхніх клієнтів.
За даними Нацбанку України, станом на 1 квітня 2008 року "Сітібанк (Україна)" за розміром загальних активів (3,715 млрд грн) займав 34-е місце серед 176 українських банків
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас