Литва може відкласти на ІІ півріччя розміщення євробондів на 400 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва може відкласти на ІІ півріччя розміщення євробондів на 400 млн євро

Валюта
69
Уряд Литви через спад на міжнародних фінансових ринках може відкласти на більш пізній термін розміщення випуску єврооблігацій на 400 млн євро, що було заплановано на перше півріччя 2008 року.
За неофіційними даними, якими володіє агентство BNS, у випадку стабілізації ринків єврооблігації можуть бути розміщені в другому півріччі. Однак міністр фінансів Литви Рімантас Шаджюс не виключає, що євробонди можуть бути випущені в будь-яку слушну мить.
"Ми чекаємо "вікна" на фінансових ринках, ситуацію на які постійно аналізуємо та спостерігаємо, ми не задали собі рамки - перше або друге півріччя. У нас два банки-консультанти, ми їм довіряємо, і поради "чекати" від них не надійшло. У Литви дуже гарна репутація боржника, а бажання уряду - випустити облігації на найвигідніших умовах. Тому я не виключаю і можливість певної несподіванки", - сказав він BNS.
Однак, за даними інших джерел, банківські експерти радять поки не поспішати, спостерігати за ситуацією на ринках і шукати альтернативи в плані запозичення. Крім того, очікується, що міжнародні рейтингові агентства можуть поліпшити кредитний рейтинг країни.
Як повідомлялося, спочатку папери планувалося розмістити в лютому 2008 року. Однак уряд вніс корективи в плани у зв'язку зі зниженням рейтинговим агентством Standard & Poor's наприкінці січня кредитного рейтингу Литви з "A" до "A-".
У грудні 2007 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз рейтингів довгострокових запозичень Литви в іноземній і місцевій валютах зі "стабільного" на "негативний". Таке рішення було прийнято у зв'язку зі зростанням інфляції в країні і запізнюванням введення євро, якого, на думку Fitch, можна чекати не раніше 2013 року.
Разом з тим агентство підтвердило раніше присуджений Литві рейтинг довгострокових запозичень в іноземній і місцевій валюті на рівні "A" і "A+" відповідно та рейтинг короткострокових запозичень в іноземній валюті "F1". Також підтверджена раніше встановлена "верхня межа" рейтингу країни - "AA".
Єврооблігації будуть випущені на додаток до розміщеної восени 2006 року емісії на 600 млн євро. Організатори нового випуску - Citibank і Credit Suisse.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас