Огризко: До кінця 2008 р. Україна отримає відповідь про терміни вступу до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огризко: До кінця 2008 р. Україна отримає відповідь про терміни вступу до ЄС

Казна та Політика
143
Міністр закордонних справ Володимир Огризко сподівається, що Україна до кінця 2008 р. отримає "дуже конкретну відповідь" щодо перспектив і термінів вступу до ЄС.
Про це він заявив сьогодні журналістам в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
Голова МЗС також прогнозує, що до кінця 2009 р. буде створена зона вільної торгівлі з ЄС. За його словами, в даний час Україна працює над політичною частиною посиленої угоди з Євросоюзом. "Сподіваюся, що до вересня, до саміту Україна - ЄС у Франції, ми підготуємо цю частину, і отримаємо дуже конкретну відповідь від ЄС щодо термінів вступу України", - сказав він.
Огризко також відзначив, що робота над економічною частиною посиленої угоди України з ЄС займе 2 року. "Я сподіваюся, що після завершення роботи над політичною і економічною частиною у України буде зона вільної торгівлі", - додав міністр.
Як повідомлялося, Україна планує у вересні 2008 р. підписати нову посилену угоду з ЄС.
За словами Б.Ферреро-Вальднер, переговори за посиленою угодою України і ЄС не закінчаться до кінця 2008 р. "В даний час важко сказати, скільки часу займуть ці переговори. Але навряд чи вони закінчаться до кінця цього року. Це буде дуже добре, якщо переговори проходитимуть в швидкому темпі", - сказала вона 14 лютого ц.р.
Відзначимо, в лютому ц.р. Україна розпочала переговорний процес з Європейським Союзом щодо створення зони вільної торгівлі. Тоді ж Президент України Віктор Ющенко висловив думку, що наша країна може підписати дану угоду через 10-11 місяців. Утім, більшість вітчизняних і іноземних експертів вважають, що процес створення зони вільної торгівлі займе 2-3 роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас