Київське ГУБОЗ розкрило як заробити 3 мільйони на шкільних вікнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське ГУБОЗ розкрило як заробити 3 мільйони на шкільних вікнах

Кримінал
402
У Києві співробітниками УБОЗ викриті чиновники управління освіти Шевченківської райдержадміністрації, які незаконно використали 3,5 млн. грн. державних коштів.
Як повідомила УНІАН прес-секретар ГУБОЗ МВС України Олена Мельник, співробітниками Управління боротьби з легалізацією коштів, отриманих незаконним шляхом, ГУБОЗ МВС України була проведена перевірка використання бюджетних коштів управлінням освіти Шевченківської РМА на реалізацію програми закупівлі вікон у закладах освіти.
Установлено, що службовими особами управління освіти РМА 1 серпня 2007 року незаконно, без проведення тендера та аналізу цінової пропозиції ринку, був укладений договір із МПП „Атлант-Плюс (Бровари Київської області)” про надання послуг з ремонту віконних прорізів з обробкою в закладах освіти Шевченківського району столиці на суму 22 млн. грн.
Оскільки, відповідно до вимог чинних на той час Закону України „Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, замовник на період проведення процедури закупівлі мав право для поточних потреб здійснити закупівлю без застосування тендерних процедур на суму коштів, що не перевищує 10% загальної очікуваної вартості предмета закупівлі, остання повинна була скласти понад 220 млн. грн., говориться в повідомленні.
Надалі, з метою легалізації укладеного договору із броварським МПП „Атлант-Плюс”, службовими особами управління освіти без відповідних погоджень були внесені зміни в "Річний план державних закупівель на 2007 рік управління освіти Шевченківської РМА", якими передбачається проведення закупівлі „Послуг з ремонту віконних прорізів з обробкою” на суму 200,7 млн. грн. (загальний річний кошторис витрат Шевченківського району на 2007 рік становила всього 567,865 млн. грн.).
Безпідставність зазначених дій підтверджується звітом про надходження та використання коштів загального фонду управління освіти Шевченківського району, затвердженого кошторисом на 2007 рік, яким передбачено тільки 22,7 млн. грн., говориться в повідомленні.
У період із серпня до жовтня минулого року було сфальсифіковано проведення тендера, у якому, крім ТОВ "Атлант-плюс”, взяли участь ще три учасники.
Директор МПП "Атлант-Плюс” для забезпечення формальної участі ПП "Моноліт-Буд” перерахував на його рахунок 13,5 тис. грн., які останнє використало для оформлення тендерних процедур, погодив ціну тендерної пропозиції та представив підготовлений пакет документів для участі в тендері.
Надалі, з метою скасування тендерних торгів, службові особи тендерного комітету управління освіти РМА необґрунтовано визнали пропозиції двох інших учасників тендера недійсними.
Всі ці дії дали формальні підстави для закупівлі товарів і робіт у МПП "Атлант-Плюс” на суму 22 млн. без проведення тендера.
Порушення порядку проведення тендерної процедури було підтверджено висновком Тендерної палати України, відзначається в повідомленні.
Проведеним товарознавчим та аудиторським дослідженням установлено завищення вартості вікон на суму понад 3 млн. 535 тис. грн.
Як відзначили в ГУБОЗ МВС, майже місяць вирішується питання про порушення кримінальної справи. Так, 12 квітня цього року матеріали перевірки ГУБОЗ МВС, у яких убачаються ознаки злочинів, передбачених ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, були направлені в Генеральну прокуратуру для ухвалення процесуального рішення.
22 квітня Генеральна прокуратура направила матеріали в прокуратуру міста Києва, де їхній розгляд здійснюється управлінням загального нагляду за дотриманням законодавства, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас