Goldman: Сукупні збитки від іпотечного кредиту складуть півтрильйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman: Сукупні збитки від іпотечного кредиту складуть півтрильйона доларів

Нерухомість
236
Економісти Goldman Sachs прогнозують, що сукупні збитки від житлової іпотеки складуть $500 млрд., короткострокове зростання ділової активності в США в результаті фінансового стимулювання знову зміниться спадом, а жорсткості фінансово-бюджетної політики в 2008-2009 роках не буде, повідомляє Reuters.
Головний економіст Goldman Sachs по США Ян Хациус заявив, що "у цілому збитки, пов'язані з іпотечним кредитом, будуть більшими, ніж прийнято вважати".
"Надлишкова пропозиція на ринку житла продовжує рости, ціни на житло вже знижуються темпами, які дуже високі за мірками попередніх житлових спадів у різних країнах, а співвідношення кредит-вартість у США набагато вище, ніж під час попередніх спадів, - сказав він. - У результаті буде потрібна болюча корекція, безумовно - на ринках житла і кредиту, і ймовірно - в економіці в цілому".
Навіть якщо нинішній шок можна охарактеризувати як помірний, він буде мати більш значні наслідки, якщо зменшить акціонерні капітали фінансових інститутів з високою часткою запозичень, додав Хациус.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас