Ткач: Землю потрібно зробити товаром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ткач: Землю потрібно зробити товаром

209
За прогнозами фахівців, сьогодні Україна може ввійти в п'ятірку житниць світу, нарівні із Бразилією, Казахстаном, США, але для цього земля повинна стати товаром.
Про це повідомив народний депутат України від НУ-НС, секретар парламентського Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Роман Ткач.
"Сьогодні, за прогнозами фахівців, Україна може ввійти в п'ятірку житниць світу, нарівні із Бразилією, Казахстаном, США", - відзначив Р.Ткач. Він вважає, що в першу чергу землю треба зробити товаром. "Якщо земля стає товаром - це означає додаткове залучення ресурсів", - підкреслив народний депутат.
За словами Р.Ткача, якщо земля буде товаром, тоді питання кредиту, іпотеки, багатьох речей вирішуються швидше і простіше. "Тоді селяни не сподіваються тільки на свої кошти, як це зараз", - відзначив політик.
Він також вважає, що держава повинна розробити кілька напрямків розвитку сільського господарства, що швидко може дати продукт. "Одним з таких напрямків є м'ясне скотарство, для нього не потрібні великі суми", - сказав Р.Ткач.
Народний депутат також повідомив, що в Україні земельний ресурс використовується на 30% від потенціалу. "Наприклад, у Європі середній збір урожаю різних видів зернових від 70 до 90 центнерів з гектара, а ми радіємо врожаю на рівні 28-30 центнерів", - резюмував співрозмовник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас