Кабмін заборонив держструктурам самостійно укладати договори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив держструктурам самостійно укладати договори

312
Відтепер державним підприємствам, господарчим товариствам з державною часткою - 100% буде заборонено без відповідного рішення Кабінету Міністрів України укладати договори про спільну діяльність, договори комісії, договори доручення, договори управління майном.
Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів України, розпорядження було прийнято на засіданні Уряду. (Розпорядження КМУ Про деякі питання укладання договорів). Документ представив Міністр фінансів Віктор Пинзеник.
"Розпорядження закриває корумповані схеми "прихватизації" держмайна, підковрової "безкоштовної приватизації", у результаті якої майном і коштами держави користувалися окремі ділки, а громадяни і Держбюджет зазнавали втрат, - сказав Міністр фінансів.
При укладанні договорів про спільну діяльність найчастіше держава не володіє інформацією щодо використання громадського майна. Часті випадки, коли вартість переданого держмайна не відповідає його ринковій вартості (занижується) і не забезпечує відповідної його прибутковості, що приводить до втрат державного майна, відзначається на сайті міністерства.
На думку Пинзеника, ухвалене рішення буде запобігати неефективному використанню державного майна і його відчуженню в результаті виконання умов договорів, укладених держпідприємствами з іншими суб'єктами ведення господарства.
Як стало відомо сьогодні, Держфінмоніторинг передав правоохоронним органам матеріали про відмивання 183 мільярдів гривень.
За даними Transparency International рівень корупції в Україні склав 2,7 пункти, за 10-бальною шкалою, де 0 - максимум, а 10 - відсутність корупції взагалі.
Україна зайняла 118 місце, поряд з такими державами як Бенін, Малаві, Малі, Сан-Томе і Прінсіпе, що мають по 2,7 пунктів
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас