СОТ не може пом'якшити продовольчу кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ не може пом'якшити продовольчу кризу

215
Світова організація торгівлі не може запропонувати спосіб вирішення проблеми надмірного зростання цін на продовольчі товари, але угода Дохійського раунду переговорів щодо лібералізації міжнародної торгівлі може запропонувати довгострокові рішення, повідомив у середу генеральний директор СОТ Паскаль Ламі.
"Незважаючи на те, що СОТ не може запропонувати швидкодіючих засобів для подолання кризи, але по завершенні Дохійського раунду переговорів ми можемо запропонувати механізм вироблення довгострокових рішень", - додав він.
Угода в рамках цього раунду переговорів дозволить послабити негативний вплив зростання цін за рахунок зниження бар'єрів у торгівлі сільськогосподарськими товарами, говориться в повідомленні гендиректора СОТ.
Однак для того, щоб завершити тривалі переговори цього року, необхідно домогтися істотних результатів уже в найближчі тижні, вважає Ламі.
"У результаті підписання угоди ми зможемо подолати перекрученість міжнародної торгівлі, що приведе до її зростання, а також допоможе найбільш ефективно пристосовувати обсяги пропозиції до змін в обсягах попиту", - заявив гендиректор СОТ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас