Названі найбагатші жителі Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найбагатші жителі Британії

297
Російський підприємець і власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович посів друге місце в списку найзаможніших жителів Британії.
Відповідно до опублікованого в газеті Sunday Times списку, багатії в Британії продовжують багатіти. Перша тисяча в цьому списку в сукупності володіє 400 мільярдами фунтів (800 млрд. доларів). Це більше на 53 млрд фунтів у порівнянні з минулим роком. З перших 75 імен 40 - іноземці. Індійський сталевий магнат Лакшмі Міттал вчетверте підряд визнаний найбагатшим у Британії; його статки оцінюються в 27,7 млрд фунтів (на 8 млрд більше, ніж торік). За ним йде Роман Абрамович, що цього року "важить" 11,7 млрд фунтів (торік його капітали оцінювалися в 10,8 млрд).
"Нелегкі часи" переживають уродженці Британії. Голова компанії Virgin Ричард Бренсон зубожів на 400 млн фунтів; його статки оцінюються тепер в 2,7 млрд. Бренсон опустився в списку з 11 місця на 20-е. За словами Єна Коксона з Sunday Times, народжені в Британії мільярдери серйозно постраждали в результаті фінансової кризи.
Цього року, щоб потрапити в список 1000 найбагатших, потрібно мати мінімум 80 млн. фунтів, на 10 млн. більше, ніж минулого. Серед фігурантів списку - 762 людини, які сколотили свої статки самі, а не одержали їх у спадок.
Філіп Біерсфорд, що складає цей список з 1989 року, вважає, що 11 років правління лейбористської партії в Британії стали подарунком для супер-багатіїв.
Інший важливий фактор полягає в тому, що збільшилося число багатих іноземців, які хочуть жити і працювати в Лондоні або його околицях.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас