Ахметов продає Сармат британській SABMiller — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов продає Сармат британській SABMiller

610
Компанія SABMiller plc (SABMiller) заявила про досягнення угоди із групою СКМ про придбання 99,84% акцій українського виробника пива ЗАТ Сармат.
Дане придбання дозволяє британській компанії SABMiller вийти на український ринок пива, що є одним з ринків, що найбільш швидко ростуть, у світі.
Перехід корпоративних прав від СКМ до SABMiller буде здійснений після одержання покупцем всіх необхідних дозвільних документів і після належного оформлення угоди.
Зокрема, оформлення досягнутих домовленостей передбачає одержання дозволу антимонопольних органів, а також виконання інших вимог чинного законодавства.
"Ми провели цілу серію переговорів і як компанію, що дозволить Сармату максимально ефективно розвиватися, ми побачили саме SABMiller - найбільшого світового гравця пивоварного бізнесу, - заявив Ілля Челікіді, представник наглядової ради ЗАТ Сармат. - Ми впевнені, що стратегічні інтереси Сармату і SABMiller в Україні повністю збігаються і, прихід SUBMiller на Сармат забезпечить подальший стабільний розвиток підприємства з використанням кращих світових практик".
За згодою сторін, до завершення транзакції деталі домовленості не розголошуються.
Ще в 2006 році говорилося про можливий продаж Сармату пивоварним компаніям SABMiller і Heineken. Тоді прес-служба SCM, що належить 99% акцій ЗАТ Сармат, не підтверджувала і не спростовувала дану інформацію.
Раніше повідомлялося про намір компанії Сармат інвестувати в розвиток 100 млн доларів в 2008-2012 роках.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас