СБ: Продовольча криза закінчиться в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Продовольча криза закінчиться в 2015 році

Аграрний ринок
330
За даними Світового банку, світова продовольча криза протриває до 2015 року.
Як заявив президент СБ Роберт Зеллік, саме до цього строку ціни на зерно залишаться підвищеними.
У зв'язку із цим Зеллік закликав країни змінити політику в сфері агропромисловості з метою гарантувати постачання населення основними злаковими культурами. Насамперед, за словами президента СБ, це стосується біопалива, яке варто виробляти не із зерна, а із целюлози.
Нагадаємо, що наприкінці квітня ціни на пшеницю на світовому ринку впали до мінімального за останні 6 місяців рівня, після того як Україна, один з найбільших світових експортерів зерна, збільшила розмір квот на експорт (Кабінет міністрів постановою від 23 квітня №418 збільшив квоти на експорт пшениці з 200 тис. тонн до 1,2 млн. тонн, ячменя - з 400 тис. тонн до 900 тис. тонн).
Зниженню цін сприяли також прогнози про майбутній гарний урожай зерна в Західній Європі, Канаді, Причорномор'ї.
Аналітики сподіваються, що рішення України викличе пом'якшення обмежень на експорт, введених іншими країнами: Росією, Аргентиною, Казахстаном.
На даний момент СБ "наполегливо просить Україну про наступне виконання заходів щодо негайної реалізації оголошеного нею рішення щодо скасування обмежень на експорт зерна".
За прогнозом International Grains Council, урожай зерна складе цього року у світі 645 млн. тонн проти 603,5 млн. тонн в 2007 році, цьому будуть сприяти збільшення посівних площ і гарні погодні умови
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас