Світовий банк закликає Україну негайно і повністю зняти обмеження на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк закликає Україну негайно і повністю зняти обмеження на експорт зерна

Аграрний ринок
352
Світовий банк закликає до негайного скасування Україною обмежень на експорт зерна. Про це повідомили в Представництві Світового банку в Україні.
"Сьогодні Світовий банк наполегливо просить Україну про наступне виконання заходів щодо негайної реалізації оголошеного нею рішення щодо скасування обмежень на експорт зерна", - говориться в повідомленні від 7 травня.
"Світовий банк привітав оголошене 23 квітня Україною рішення про скасування всіх обмежень на експорт зерна з негайним введенням цього рішення в дію", - заявив директор Світового банку у справах України, Білорусії і Молдови Пол Бермінгем. - "Тепер ми усвідомили, що новий режим експорту зерна означає скоріше систему збільшення квот і ліцензій, ніж повна відмова від них".
На думку Світового банку, повне скасування експортних обмежень, з одного боку, буде стимулювати сільськогосподарське виробництво в Україні, у результаті чого Україна зможе виграти від високих світових цін на продовольчі продукти, і, з іншого боку, цей захід підвищить світову пропозицію зернових, що допоможе пом'якшити глобальну продовольчу кризу. "Ми закликаємо керівництво України впровадити оголошене рішення невідкладно та у повному обсязі", - мова йде в повідомленні Представництва СБ в Україні.
Нагадаємо, українські виробники соняшникової олії просять уряд скасувати квотування експорту.
Кабмін постановою №418 від 23 квітня ц.р. збільшив квоти на експорт ячменя і пшениці. Збільшено квоту на експорт ячменя на 500 тис. тонн - з 400 тис. тонн до 900 тис. тонн; на експорт пшениці, суміші пшениці і жита на 1 млн. тонн - з 200 тис. тонн до 1,2 млн. тонн. Крім того, дія квот продовжена до 1 липня.
Постановою №271 від 28 березня Кабмін продовжив дію встановлених до 31 березня квот на експорт пшениці (200 тис. тонн), ячменя (400 тис. тонн) і жита (3 тис. тонн) до 30 квітня.
Уряд Віктора Януковича ввів квоти на експорт зерна в обсязі 1,2 млн. тонн - пшениця і суміш пшениці та жита (меслин) - 200 тис. тонн, ячмінь - 400 тис. тонн, кукурудза - 600 тис. тонн і жито - 3 тис. тонн
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас