Тимошенко відібрала в Ахметова дозвіл Януковича на "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко відібрала в Ахметова дозвіл Януковича на "Дніпроенерго"

Енергетика
273
Кабінет Міністрів скасував своє розпорядження №407-р від 13 червня 2007 року, що дозволяє збільшення статутного фонду енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя). Про це повідомив журналістам міністр палива та енергетики Юрій Продан.
"Рішення прийнято", - сказав він.
Як повідомлялося, 18 квітня Київський окружний адміністративний суд визнав неправомірним дане розпорядження уряду.
Кабмін даним розпорядженням доручив Національній акціонерній компанії "Енергетична компанія України", що управляє державними пакетами акцій енергокомпаній, голосувати за збільшення СФ "Дніпроенерго".
Акціонери компанії 27 серпня 2007 року вирішили збільшити статутний фонд на 51,086 млн. гривень до 149,186 млн. гривень шляхом випуску нових акцій у зв'язку із приєднанням до компанії "Інвестиційне товариство" (Донецьк).
У результаті додемісії "Донбаська паливно-енергетична компанія" (контролює бізнесмен Рінат Ахметов) консолідувала 44,279% акцій "Дніпроенерго", а пакет НАК "ЕКУ" скоротився з 76,04% до 50%+1 акція.
Дана додемісія була зареєстрована Державною комісією цінних паперів і фондового ринку, але реєстратор "Дніпроенерго" - фінансова компанія "Укрнафтогаз" не внесла відповідних змін до реєстру.
Крім того, "Бізнес-Інвест" заперечував у судах всі рішення акціонерів "Дніпроенерго" від 27 серпня, і Верховний Суд 8 квітня своєю постановою скасував збільшення статутного фонду "Дніпроенерго", а також скасував всі рішення, прийняті на цих зборах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас