Азії загрожує продовольча криза, найбільш гостро питання продовольства постало в Північній Кореї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азії загрожує продовольча криза, найбільш гостро питання продовольства постало в Північній Кореї

168
Азіатський банк розвитку надасть 500 млн доларів допомоги країнам, що розвиваються, Азіатсько-Тихоокеанського регіону на подолання наслідків продовольчої кризи, оголосив президент АБР Харухіко Курода.
Через швидке зростання цін на продовольство виникла ситуація, що вимагає негайного реагування з боку урядів, - вважає він. - Необхідно надати пряму допомогу найбіднішим і найбільш уразливим верствам населення".
Кошти, виділені АБР, "допоможуть владі пом'якшити фінансові труднощі та можуть бути використані на імпорт зерна і продовольства, а також для закупівель сільськогосподарських добрив", вважає Курода.
За даними банку, зростання цін на продукти харчування створило дуже серйозні проблеми для 1,7 млрд жителів Азіатсько- Тихоокеанського регіону. Багато сімей у цих умовах змушені витрачати на продукти харчування понад 60% від сімейного бюджету.
Найбільш гостро питання із продовольством стоїть в Північній Кореї. Всесвітня продовольча програма ООН має намір запросити додатково 8 млн доларів на продукти харчування для КНДР, повідомив ІТАР-ТАРС із посиланням на голову представництва цієї організації в Пхеньяні Жан-П’єра де Маржері.
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН попередила, що в нинішньому році країні не вистачить майже 1,6 млн тонн зернових, що викличе найсерйозніший дефіцит за останній 7 років.
В 1995-2005 р. КНДР була найбільшим одержувачем допомоги ВПП. В 2006 році організація на прохання керівництва країни скоротила масштаб своїх гуманітарних операцій. Зараз ВПП допомагає приблизно мільйону жителів, в основному дітям і жінкам, і планує поставити в КНДР 45 тисяч тонн продовольства.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас