Чорноволенко: Рівень інфляції вдасться знизити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорноволенко: Рівень інфляції вдасться знизити

Казна та Політика
374
Показник інфляції за квітень у розмірі більше 3% - це високий рівень. Уряд повинен зробити все, і я думаю, що так і буде, щоб цей відсоток понизити.
Про це заявив народний депутат України від блоку НУ-НС, член парламентського Комітету з питань бюджету Олександр Чорноволенко, коментуючи інформацію Держкомстату, що у квітні 2008 року інфляція склала 3,1%.
За його словами, уряд повинен внести відповідні зміни в бюджет. "Повинна бути проведена чітка політика економії ресурсів", - відзначив експерт.
Коментуючи інформацію Міждержавного статистичного комітету СНД, за даними якого найвища інфляція серед країн СНД у першому кварталі 2008 року зафіксована в Україні, і відповідаючи на запитання, чи не пов'язано це з виплатами внесків Ощадбанку СРСР, Олександр Чорноволенко акцентував:
"Виплати внесків - це позитивний крок. Уряду не варто заощаджувати на соціальних виплатах, тому що є інші джерела витрат, які можна було б спокійно скоротити. Наприклад, витрати на державне управління, військові витрати та ін. для того, щоб знизити інфляційний тиск на економіку".
Він звернув увагу, що хоча ці виплати і мають деякий вплив на інфляційні процеси (чим більше в людей грошей на руках, тим більші інфляційні очікування), але при соцвиплатах Кабміну гроші одержали найбідніші верстви населення.
"А це правильний крок. Плюс цим КМУ відновив деяку довіру до фінансової банкової системи всієї держави", - резюмував політик.
Нагадаємо, у повідомленні Державного комітету статистики говориться, що за квітень цього року інфляція склала 3,1%. Ціни на продукти харчування і безалкогольні напої у квітні виросли на 5,2%, на житлово-комунальні послуги знизилися на 2,3%, на охорону здоров'я підвищилися на 2,5%, на транспорт підвищилися на 2,5%.
У січні-квітні інфляція склала 13,1%.
У порівнянні із квітнем 2007 року, у квітні 2008 інфляція виросла на 30,2%.
У березні інфляція склала 3,8%, у січні-березні - 9,7%. Кабінет Міністрів при розробці Держбюджету-2008 заклав в 2008 році інфляцію на рівні 9,6%.
За даними Міждержавного статистична комітету СНД, найвища інфляція серед країн СНД у першому кварталі 2008 року зафіксована в Україні.
За перші три місяці поточного року зростання споживчих цін в Україні досягло 9,7 відсотка. За перший квартал минулого року інфляція в Україні склала 1,3 відсотки
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас