Інфляція в Україні виявилась найвищою у СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Україні виявилась найвищою у СНД

Казна та Політика
1478
За даними Міждержавного статистична комітету СНД найвища інфляція серед країн СНД у першому кварталі 2008 року зафіксована в Україні.
За перші три місяці поточного року зростання споживчих цін в Україні досягло 9,7 відсотка. За перший квартал минулого року інфляція в Україні склала 1,3 відсотки.
Для порівняння, у Росії зростання цін за перший квартал поточного року склало 4,8 відсотки, такий же рівень інфляції зафіксований у Вірменії. У Казахстані цей показник досяг 2,5 відсотки, у Таджикистані - 2,6 відсотки, у Грузії - 3,4 відсотки, а в Молдавії та Білорусії - 4,1 відсотки.
За зростанням цін Україна обігнала Росію у два рази. У березні інфляція в Україні досягла 3,8 відсотки, у той час як міністерство економіки країни прогнозувало збільшення цін на 2 відсотки.
На тлі неадекватності темпів і структури зростання доходів населення, одним з головних факторів зростання інфляції в Україні стало збільшення соціальних витрат з державного бюджету.
Про це повідомляється в монетарному огляді Нацбанку України (НБУ) за I квартал 2008 року.
Раніше повідомлялося, що уряд планує підвищити прогноз інфляції на цей рік з 9,6 до 15,3-15,6%. Свою стурбованість економічною ситуацією в країні висловив також Президент України Віктор Ющенко, що звернувся до уряду і парламенту із закликом здійснювати продумані, погоджені кроки в питаннях подолання інфляції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас