ЄС визнав, що інфляція стала основною проблемою його економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС визнав, що інфляція стала основною проблемою його економіки

332
Заходів з арсеналу центральних банків недостатньо для боротьби з інфляцією, що набирає оберти по всьому світу. Це визнали керівники центробанків у швейцарському Базелі на зустрічі з Банком міжнародних розрахунків.
Голова Європейського Центробанку, що головував на саміті, Жан-Клод Тріше заявив, що інфляція, яку спровокували зростання цін на продовольство і сировинні товари, а особливо енергоносії, робить небезпечний тиск на всі без винятку економіки світу.
Наслідком цього для промислово розвинених країн, вважає Ж.-К.Тріше, може стати уповільнення зростання економіки. У бідних країнах становище ж набагато гірше. Раніше Міжнародний валютний фонд назвав стрибок цін у бідних регіонах однією із причин можливої світової економічної кризи. Адже в порівнянні з минулим роком ціни на продовольство виросли в середньому на 43%, на деякі зернові - у два рази.
США вже знижують процентні ставки по кредитах, намагаючись знайти вихід із цієї ситуації. У ЄС вважають, що такі дії приведуть тільки до розхитування економіки загальної Європи. Тому Жан-Клод Тріше заявив, що збирається вирішити ці проблеми іншими, більш ліберальними методами. Експерти вважають, що ЄС поки не готовий відмовитися від неолібералізму в економіці, і це може серйозно розхитати його позиції на фондовому ринку
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас