Податкова вилучає нелегальні міні-пансіонати на курортах Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова вилучає нелегальні міні-пансіонати на курортах Криму

560
Кримська податкова напередодні курортного сезону вилучила три міні-пансіонати. Причина - відсутність дозвільних документів на надання послуг з короткочасного проживання.
За інформацією прес-групи управління податкової міліції ДПА Криму, протоколи про вилучення складені на міні-пансіонати в Ялті, Алупці і Феодосії. Причому якщо ялтинський міні-пансіонат складався з 5 номерів, то площа готелів в Алупці і Феодосії становила 2500 кв.м і 900 кв.м відповідно.
"По кожному з вищевказаних фактів документи будуть передані в суд. Всім же власникам приватних готелів і міні-пансіонатів варто добре подумати про законність своєї роботи в період курортного сезону, що наступив", - повідомляє податкова.
Нагадаємо, раніше Міністерство курортів і туризму Криму звинуватило податківців у занадто твердих заходах впливу на власників нелегальних міні-пансіонатів і готелів. Міністр курортів Криму Володимир Савельєв вважає, що необхідно поетапно виводити туристичний бізнес із тіні, тоді як співробітники податкових служб вимагають від підприємців повної легалізації бізнесу.
На думку міністра, для власника приватного міні-пансіонату в Криму вихід з тіні дуже дорога процедура.
"Зараз, коли податківець приїжджає і вимагає реєстрації міні-готелю, а не її власника, як суб'єкта підприємництва, що здає житло, усі ховаються й ідуть у тінь. Усі знають, що пройти тяжкий шлях реєстрації земельної ділянки, змінивши її цільове призначення, це рік з гарними витратами", - заявив Савельєв.
Він додав, що для перепрофілювання житла в готель і одержання дозволу на його експлуатацію необхідно забезпечити шляхи евакуації в будинку, обладнати харчоблоки і так далі.
"Якщо зараз, приміром, підприємець у Судаку платить за землю 35 гривень на рік і здає квартиру, то після реєстрації він буде платити 300 доларів", - заявив Савельєв.
За підрахунками Держкомстату України, кількість зареєстрованих санаторіїв, пансіонатів, будинків і баз відпочинку щорічно знижується. Так, в 2005 році в країні їх значилося 3 152, в 2006 стало 3 074, в 2007 - 3 028. Імовірно, дані курортні об'єкти приватизуються та змінюють профіль роботи, перетворюючись у приватні дачі.
За оперативними даними Мінкурортів Криму, у розпал сезону в липні 2007 року в автономії працювали 567 здравниць - 18% від загального числа в країні. При цьому торік у Крим приїхало більше 5,8 мільйона чоловік. Однак на яких ліжках розміщалися приїжджі, офіційно не відомо.
Як показують підрахунки, у Криму здається не менше 200 тисяч ніким не врахованих ліжок. За інформацією Мінкурортів, на кінець курортного сезону 2007 року в Криму було зареєстровано 812 приватних пансіонатів - наполовину більше ніж, на початок курортного сезону. Разом з тим, за інформацією податкової Криму, на півострові функціонує кілька тисяч нелегальних санаторно-курортних установ, а обсяг прихованих ними доходів може становити половину всіх коштів, зароблених у Криму в курортний сезон.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас