Японські банки зазнали в 2007 фінансовому році серйозних втрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японські банки зазнали в 2007 фінансовому році серйозних втрат

136
Як очікується, сукупний груповий чистий прибуток 6-ти провідних японських банків в 2007 фінансовому році знизиться на 40% - до 1,7 трлн ієн (1 дол. = 105,33 ієни), через втрати, пов'язані з американською іпотечною кризою, повідомило Kyodo News.
Втрати у фінансовому році, що завершився 31 березня, внаслідок іпотечної кризи та турбулентності на фінансових ринках очікуються в сумі, що перевищує 800 млрд. ієн. Це в три рази перевищує прогноз, зроблений у листопаді минулого року. Єдиною банківською групою, що завершить 2007 рік із прибутком, швидше за все, виявиться Sumitomo Mitsui Financial Group.
Інші ж будуть у мінусі, у тому числі й з інших причин - через збитки по акціях на тлі падіння фондового ринку, млявих продажів інвестиційних фондів і падіння доходів по споживчих кредитах. Це Mizuho Financial Group Inc., Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Sumitomo Trust & Banking Co., Resona Holdings Inc. and Chuo Mitsui Trust Holdings Inc.
Найбільші збитки зазнає Mizuho Financial. Група попередньо оцінює свої втрати 531 млрд. ієн. Однак вони можуть досягти і 600 млрд.
Що стосується Токійської фондової біржі, то за даними Всесвітньої федерації бірж, вона виявилася на 2-му місці серед основних фондових бірж за втратами у капіталізації. Сукупна ринкова вартість компаній, перерахованих у першій секції Токійської фондової біржі, знизилася на 29,2%. Вона лише трохи не "дотягла" до рівня Ірландської фондової біржі - її втрати склали 30,9%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас