Балога написав Тимошенко листа з погрозою звільнити кілька губернаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога написав Тимошенко листа з погрозою звільнити кілька губернаторів

191
У Секретаріаті Президента України відзначають, що службові відрядження керівників обласних державних адміністрацій уряд повинен погоджувати із Президентом і погрожують звільненням тим, хто не буде виконувати відповідний указ глави держави. Про це говориться в заяві заступника голови Секретаріату Романа Безсмертного, розповсюдженій прес-службою Президента України.
Зокрема, коментуючи розпорядження Юлії Тимошенко про виклик у Київ на нараду в Кабміні глави Ради Міністрів АР Крим, голів ОДА, Київської і Севастопольської МДА (ще один виклик у столицю був підписаний за дорученням віце-прем'єра одним із заступників міністра Кабміну), Безсмертний звернув увагу прем'єра на необхідність узгодження із главою держави службових відряджень глав облдержадміністрацій, а також Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій.
Безсмертний нагадав чиновникам, що 11 лютого цього року Президент України підписав Указ про впорядкування службових відряджень керівників місцевих держадміністрацій з метою зміцнити службову та виконавську дисципліну чиновників.
Відповідно до цього документа, всі виїзди глав Ради Міністрів АР Крим, ОДА, Київської і Севастопольської МДА за межі підлеглих їм територій необхідно погоджувати із главою держави.
"Це рішення повинно запобігти перетворенню голів областей у вільних мандрівників і невмотивованій витраті державних грошей. Інакше залишається ризик того, що главу ОДА, підхопленого роз'їздами, ніколи не застанеш на робочому місці", - підкреслив він.
Заступник голови Секретаріату також застеріг місцевих керівників від виїздів у службові відрядження, не погоджені відповідно до президентського указу, і відзначив невідворотність дисциплінарного стягнення проти порушників аж до звільнення із займаної посади:
"Начальство повинне показувати приклад власної організованості і дисциплінованості, а не вільно поводитися з вимогами нормативних документів. Мова не йде про заборону відрядження, однак вони повинні бути продиктовані не чиєюсь примхою, а невідкладною необхідністю".
Крім того, Безсмертний повідомив, що офіційний лист щодо цього питання посланий прем'єр-міністрові главою Секретаріату Президента Віктором Балогою.
Нагадаємо, що сьогодні Балога вкотре розкритикував уряд Тимошенко. Зокрема, він відзначив, що аналіз виконання угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VI скликання дає всі підстави для смутної констатації, що на сьогодні цей документ не став основою діяльності парламентської більшості і сформованого нею Кабміну: "Коаліція та уряд втекли в самоволку".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас