Українським підприємцям стане складніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським підприємцям стане складніше

1779
Тільки кожний десятий український підприємець здатний конкурувати на міжнародному ринку. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова державного Комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Костянтин Ващенко.
Всім іншим підприємцям доведеться у зв'язку із вступом у СОТ набагато складніше на міжнародних світових ринках. Крім того, їм необхідно буде істотно поліпшити якість своєї продукції.
Сьогодні в Україні зареєстровано всього 2,4 млн. суб'єктів малого та середнього підприємництва. У цій сфері працює приблизно 10 млн. чоловік, кожний 4 з них - підприємець.
Головною метою при вступі у СОТ буде створення прозорого та передбачуваного ділового середовища в Україні.
Також Костянтин Ващенко називає такі основні наслідки вступу України у СОТ, як прогнозоване збільшення іноземних інвестицій уже протягом перших двох років після вступу приблизно у півтора-два рази. Крім того, голова Комітету прогнозує додаткове зростання ВВП на 1,5-2 процентних пункту, також українські виробники одержать спрощені умови доступу до ринку 151 країни-члена СОТ (95% світової торгівлі).
Можна також очікувати збільшення експорту продукції щорічно до $1,43 млрд., а при позитивних умовах - $1,57 млрд. Також очікується збільшення надходжень у держбюджет за рахунок скасування пільг. Загальний позитивний вплив на доходи бюджету приблизно 3-4 млрд. грн.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас