Yahoo і рекордні ціни на нафту викликали падіння на біржах США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo і рекордні ціни на нафту викликали падіння на біржах США

276
Американські фондові індекси впали через рішення компанії Microsoft відмовитися від покупки Yahoo, рекордно високі ціни на нафту, а також коментарі аналітиків із приводу покупки іпотечної компанії Countrywide банком Bank of America.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 88,66 пункту, або на 0,7%, до 12969,54 пункту. "Високотехнологічний" Nasdaq Composite скоротився на 12,87 пункту, або на 0,5%, і закрився на позначці 2464,12 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зі зниженням на 6,41 пункту, або на 0,4%, на позначці 1407,49 пункту.
Компанія Microsoft Corp. відмовилася від намірів купити інтернет-компанію Yahoo Inc., тому що сторони так і не змогли домовитися про ціну. Голова Microsoft Стів Балмер офіційно заявив про відмову від покупки інтернет-компанії в листі главі Yahoo Джеррі Янгу. Рішення про це було прийнято після того, що як 3 травня переговори, у яких брали участь особисто засновники Yahoo Джеррі Янг і Девід Філо та президент Microsoft Стів Балмер, закінчилися провалом. Акції Yahoo упали на $4,30, або на 15%, до $24,37. Папери Microsoft Corp. подешевшали на $0,16, або на 0,5%, до $29,08.
Негативний настрій інвесторів підсилився після того, як аналітики Friedman, Billings, Ramsey & Co. повідомили, що другий за розміром банк США Bank of America Corp. повинен відмовитися від угоди придбання за $4 млрд. іпотечного кредитора Countrywide Financial Corp., оскільки іпотечні кредити цієї компанії негативно позначаться на прибутку банку. Угода Bank of America з придбання іпотечного кредитора Countrywide може привести до списання збитків у розмірі до $30 млрд., і якщо банк не бажає відмовитися від угоди, то її умови повинні бути переглянуті убік зниження. Більш розумною ціною за акцію компанії буде не більше $2 у порівнянні з поточною пропозицією на рівні $7 за акцію. Акції Countrywide втратили $0,62, або 10,4%, і закрилися на позначці $5,36. Котирування акцій Bank of America упали на $0,82, або на 2,1%, до $38,97.
Серйозний тиск на інвесторів зробили і рекордно високі ціни на нафту. Вартість барель нафти 5 травня перетнула позначку $120, помітно підсиливши інфляційні побоювання. За підсумками регулярної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, червневий контракт на постачання нафти марки WTI злетів на $3,65, або на 3,1%, до $119,97 за барель.
Не додав оптимізму інвесторам і виступ колишнього голови Федеральної резервної системи Алана Гіинспена. Він заявив, що американська економіка скотилася в "дивовижно слабку рецесію" і може продовжити мляве скорочення до кінця цього року. Колишній голова ФРС, що зараз виступає консультантом таких великих структур як Deutsche Bank AG, також підкреслив, що поки ще рано говорити про завершення кредитної кризи, що розвинулась із кризи іпотечного кредитування для позичальників з низьким кредитним рейтингом. Він також відзначив, що зараз американська економіка входить у більш інфляційний період. Ростуть ціни на імпорт, збільшується оплата праці за кордоном, що підсилює і без того потужний інфляційний тиск, створюваний високими цінами на продовольство, енергоносії та інші сировинні товари. А от опубліковані макроекономічні дані виявилися дуже непоганими. Інститут менеджменту постачання повідомив про те, що індекс ISM сектора послуг у США у квітні виріс із 49,6% до 52,0%. Економісти прогнозували, що цей показник скоротиться до 49,4%. Значення індексу ISM вище 50% свідчать про розширення активності в сфері послуг. Протягом попередніх трьох місяців у секторі послуг США спостерігалося зниження активності.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що впали, перевищило число акцій, що виросли, у співвідношенні 9 до 7. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq склало 5 до 4. Обороти на NYSE були високими - 3,3 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 2,1 млрд. акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас