Першим президентом Євросоюзу може стати прем'єр-міністр Люксембургу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першим президентом Євросоюзу може стати прем'єр-міністр Люксембургу

129
Стали відомі імена найбільш імовірних кандидатів на посаду президента Євросоюзу. До числа фаворитів належать прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер і нинішній голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
Прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер на сьогоднішній день має найбільші шанси стати першим президентом Євросоюзу. Другим у неофіційному переліку претендентів на нову посаду у ЄС йде нинішній голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
Про це повідомляє агентство dpa з посиланням на офіційного представника Франції, що з 1 червня готується зайняти крісло голови Євросоюзу і, відповідно, буде курирувати процес призначення нового президента.
Нагадаємо, посада президента Євросоюзу була введена Лісабонською угодою ЄС, що офіційно набуде чинності 1 січня 2009 року. Незважаючи на те, що кандидатура першого президента ЄС буде затверджена лише в майбутньому грудні на саміті Євроради, перше рейтингове голосування може пройти вже в липні.
Тим часом колишній прем'єр Великобританії Тоні Блер, кандидатуру якого на посаду президента ЄС висунув ще в 2007 році президент Франції Ніколя Саркозі, випав зі списку претендентів на нову посаду. Європейських політиків не влаштовує надмірна скептичність, з якою екс-глава британського уряду виступає відносно спільної політики Євросоюзу, пише агентство.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас