ЄС скасував вимоги щодо розміру ручної поклажі у літаках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС скасував вимоги щодо розміру ручної поклажі у літаках

437
Євросоюз із 5 травня анулював вимоги щодо максимального розміру ручної поклажі в літаках. Експерти з авіаційної безпеки порадили Єврокомісії впровадити загальноєвропейські обмеження розміру ручної поклажі в літаках у жовтні 2006 року. Передбачалося встановити максимально припустимий розмір 56×45×25 см.
Однак, після вивчення цієї пропозиції на замовлення Єврокомісії, експерти прийшли до висновку про її низьку ефективність.
У результаті, у ЄС збереглися чинні і раніше правила, відповідно до яких, кожна авіакомпанія має право встановлювати обмеження на розміри речей, залежно від форми та кількості багажу, виду літака і так далі. Крім того, обмеження в розмірах можуть уводити і окремі країни-члени ЄС.
Як відомо, однією з головних причин впровадження подібних обмежень стає підвищена терористична загроза, що не можуть ігнорувати країни ЄС.
Так, 10 серпня 2006 року поліція Великобританії заявила, що їй удалося запобігти вибухам в 20 літаках, які повинні були вилетіти маршрутом із британських аеропортів у міста США. Скотланд-Ярд стверджував, що ці теракти могли перевершити за масштабами атаки терористів 11 вересня 2001 року на Нью-Йорк і Вашингтон.
За їхніми словами, терористи планували пронести в літаки вибухові речовини в ручній поклажі. Це могла бути яка-небудь рідка вибухівка. У зв'язку із цим у деяких аеропортах були введені жорсткі заходи безпеки. Пасажирам заборонили проносити на борт літака будь-яку ручну поклажу, за винятком дрібних особистих речей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас