Іноземні інвестиції в рублеві активи можуть розігнати інфляцію в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестиції в рублеві активи можуть розігнати інфляцію в Росії

215
Проаналізувавши економічні умови, у яких відбувається зміна влади в Росії, найбільші західні інвестбанки почали радити купувати російську валюту і вкладатися в рублеві активи на тлі нестабільності на світових ринках.
Особливо актуальною ця рекомендація, схоже, буде протягом перших місяців після інаугурації Дмитра Медведєва, коли уряду прийдеться щосили стримувати інфляцію старим перевіреним методом - зміцненням рубля. Експерти не виключають, що підігрітий інтерес до міцного рубля зіграє злий жарт із російською економікою і лише збільшить темпи зростання цін. Свої рекомендації банкіри вважають актуальними як для західних клієнтів, так і для росіян.
Для іноземців привабливість рубля пояснюється тим, що він зміцнюється відносно двох основних валют і, швидше за все, буде продовжувати зміцнюватись. Та й з погляду волатильності серед валют країн, що розвиваються, рубль дуже стабільний. Розміщення коштів у рублях дозволяє пом'якшити перепади в динаміці курсу долар/євро, тому що коли долар зміцнюється відносно євро, він зміцнюється і відносно рубля, але й рубль при цьому зміцнюється відносно євро.
Увага до російської валюти обов'язково підстьобне інтерес інвесторів до рублевих активів. У той же час інтерес іноземних інвесторів до рубля для російської економіки може закінчитися жалюгідно: мета стримування зростання цін досягнута не буде, і навпаки, може "розігнати" інфляцію
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас