Долар продовжує слабшати на американських банкрутствах та європейській інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує слабшати на американських банкрутствах та європейській інфляції

Валюта
1535
Американська валюта продовжила слабшати у вівторок 6 травня на тлі даних щодо зростання банкрутств у США та очікуваннях збереження ставки ЄЦБ на прийдешньому засіданні 8 травня.
Долар слабшав до $1,5522 за євро станом на 1:38 у Токіо з $1,5496 увечері в Нью-Йорку. Долар також ослабнув щодо ієни до 104,74 ієн з 104,85 ієн увечері в Нью-Йорку. Євро, навпаки, зміцнився до ієни до 162,62 ієн з 162,46 ієн у Нью-Йорку.
Число банкрутств у бізнесі у квітні виросло на 49% до 5173 у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. При цьому загальне число банкрутств, включаючи особисті, підвищилося на 31% до 93096. На думку голови ФРС Бена Бернанкі (Ben S. Bernanke), зростання числа банкрутств може привести до подальшого падіння цін на ринку нерухомості, що може негативно вплинути на всю економіку США. Виступаючи під час офіційного обіду в школі бізнесу Колумбійського Університету, він закликав кредиторів пробачити борги деяким позичальникам, а також підтримав ідею викупу за державні кошти частини іпотечних кредитів.
Незважаючи на зниження ставки ФРС протягом останніх 8 місяців, банки не квапляться знижувати відсотки по своїх кредитах. Відповідно до щоквартального опитування ФРС, чиста різниця між банками, які підвищили ставку і знизили її в I кварталі, становить 70%. Таким чином, політика ФРС поки має обмежений вплив на полегшення фінансового тягаря американців та американського бізнесу. Тому багато учасників ринку продовжують чекати негативних даних по США і подальшого зниження долара.
Одночасно із цим очікування щодо євро рухаються в протилежному напрямку. 8 травня відбудеться засідання ЄЦБ, на якому, швидше за все, ставка буде збережена на рівні 4%. При цьому від представників ЄЦБ чекають чергових жорстких заяв, у яких буде підкреслена рішучість боротьби з інфляцією, що розглядається як основний ворог європейської економіки. Напередодні про це ж нагадав і президент ЄЦБ Жан Клод Тріше (Jean-Claude Trichet), що виступав на прес-конференції в Базелі.
Втім, зміцнення євро можна чекати до четверга, а потім більш ймовірним сценарієм стане корекція після багатоденного зміцнення європейської валюти. У середу євро також може одержати підтримку з боку макроекономічної статистики: о 12:00 МСК виходять дані щодо ділової активності в сфері послуг, а о 13:00 МСК дані щодо цін виробників.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас