Українські аудитори бояться обмеження своїх прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські аудитори бояться обмеження своїх прав

262
Представники українських професійних аудиторських організацій побоюються, що у випадку прийняття змін Закону Про аудиторську діяльність, українські аудиторські фірми та аудитори будуть витіснені з вітчизняного ринку послуг, оскільки їхня робота потрапить під регулювання державних органів.
Про це заявили представники Аудиторської палати України, Союзу аудиторів України, Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України.
Зміни в Закон були запропоновані народними депутатами Василем Шпаком (Блок Литвина) і Михайлом Полянчичем (НУНС).
Крім того, на думку представників профорганізацій, зміни, запропоновані депутатами і схвалені профільним парламентським комітетом, обмежують цивільні права аудиторів, обмежуючи їхню можливість працювати "за сумісництвом".
"Забороняється аудиторам будь-яке одержання доходів, крім аудиторської діяльності, а багато аудиторів працюють бухгалтерами, фінансовими директорами, викладачами і т.д.", - заявив віце-президент Союзу аудиторів України Михайло Крапивко.
Учасники прес-конференції відзначили, що змінами закону, які змінюють схему формування Аудиторської палати, збільшується залежність аудиторської роботи від держави.
"У результаті, український аудит одержує відособлене місце напівфіскального напівполітизованого органа", - відзначив Крапивко.
Учасники прес-конференції висловили надію, що зміни до закону, які, за їхніми словами, не схвалені Міністерством фінансів України, не будуть прийняті.
"Ми сподіваємося, що цей документ взагалі не буде винесений на розгляд Верховної Ради", - заявила член Аудиторської палати України Ірина Павлова.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас