По Києву поїхали автобуси-експреси. За одну гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По Києву поїхали автобуси-експреси. За одну гривню

670
У Києві транспортні нововведення - 5 травня відкрили перший експрес-маршрут і додали більше сотні автобусів на вже існуючі.
Як пише видання, учора на Софійській площі презентували нові автобуси. Перший з них із учорашнього дня їздить від вулиці Милославської до Ленінградської площі, дублюючи маршрут тролейбуса №46. До кінця травня запрацює ще один експрес - №37, від Милославської до метро "Лісова".
Як розповів начальник "Київпастрансу" Микола Ламбуцький, експреси будуть їздити з інтервалом 4 хвилини, у них буде в чотири рази менше зупинок, ніж у тролейбусів. За проїзд візьмуть 1 грн., пільговикам - безкоштовно. До кінця року ж експреси продублюють практично всі тролейбусні маршрути, деякі автобусні і реконструйовані трамвайні.
Автобуси - подовжені "Богдани" і "Сіті-лази" - обладнані супутниковим зв'язком і відеокамерами. Це дозволяє диспетчерам контролювати за допомогою комп'ютерів рух автобусів, спостерігати за безпекою.
У свою чергу, водії громадського транспорту переживають, що з автобусами можуть бути проблеми. "Такі новачки не зовсім комфортні, - розповідає шофер Володимир. - У них улітку пече, віконця, що відкриваються, маленькі. На "гармошках" важко їздити в ожеледь - ведучі колеса в нього задні, тому дуже сильно заносить". Голова асоціації київських перевізників "Столиця" Валерій Липецький вважає, що в такий спосіб витісняють приватних перевізників.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас