Сьогодні Київ заблокують вантажівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Київ заблокують вантажівки

882
У вівторок, 6 травня, у Києві пройде масштабна акція протесту міжнародних перевізників, навіть незважаючи на те, що обмеження на в'їзд для них відклали на місяць.
Про це "Сьогодні" розповіла заступник директора одного із транспортних підприємств Ольга Черненко. За її словами, міжнародні перевізники незгодні з рішенням міськадміністрації про заборону на в'їзд у столицю вдень великовантажного транспорту, тому будуть страйкувати. Обіцяють, що мінімум 300 фур з усією країни рано-вранці (близько 9 години) в'їдуть у Київ з різних боків - з Житомирської траси, Броварського проспекту, Одеської площі і проїдуть колоною до Мінтрансу. Після цього вантажівки поїдуть до столичної мерії та Кабміну. Так що заторів у центрі не уникнути.
Раніше в Київміськадміністрації заявляли, що пішли на поступки перевізникам і відклали введення заборони до 1 червня. Чиновники розраховують, що компанії-перевізники змінять графіки руху свого транспорту за цей час. Незважаючи на протести, від своїх намірів не відмовляються і фур у місті вдень бачити не хочуть.
Нагадаємо, що заборонити в'їзд фур у місто з 7.00 до 20.00 у мерії збираються давно, кілька разів введення нового правила переносили. На думку чиновників, подібні заходи допоможуть зменшити пробки в місті. Правда, перевізники і Мінтранс так не вважають і подали протест проти рішення Києва, мотивуючи його дією конвенції міжнародних перевезень і договорів з європейськими країнами. Після цього КМДА погодилася впускати в столицю міжнародних перевізників з 11.00 до 15.00, "залишивши за бортом" українських. Водії не погодилися і на такі півзаходи. Вважають, що такі правила неприпустимі, поки столицю не можна нормально об'їхати. Ця проблема може зникнути тільки тоді, коли буде побудована Велика кільцева дорога (орієнтовно - до 2017 року).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас