Євро подорожчав до долара на очікуваннях збереження ставки ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро подорожчав до долара на очікуваннях збереження ставки ЄЦБ

Валюта
525
Євро подорожчав під час торгів у понеділок до долара в понеділок на очікуваннях, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) збереже базову процентну ставку на максимальному за останні шість років рівні, повідомило агентство Bloomberg.
До 15:30 МСК курс євро піднявся до $1,5454 з $1,5424 у п'ятницю. Обсяг торгів 5 травня менший від звичайного у зв'язку з вихідним днем у Японії.
"Ми вважаємо, що ЄЦБ збереже ставку на нинішньому рівні, ще занадто рано відмовлятися від антиінфляційної риторики, - говорить аналітик Dresdner Kleinwort Міхаель Клавіттер. - Крім того, недавнє зростання долара було, швидше за все, короткочасним, тому що макроекономічні дані його не підкріплюють. Тому, принаймні, у короткостроковій перспективі, євро зміцнить свої позиції".
ЄЦБ збереже ставку на рівні 4% річних на засіданні 8 травня, вважають всі 53 опитаних Bloomberg економіста.
29 квітня Європейська комісія заявила, що зростання споживчих цін уже десятий рік підряд перевершить 2% - цільову позначку ЄЦБ. У понеділок із приводу фінансової ситуації виступить міністр фінансів Німеччини Петер Штайнбрюк.
"Штайнбрюк може підкреслити гарний стан німецької економіки, а це може викликати короткострокове зростання євро", - говорить голова валютних операцій Saxo Capital Markets Джеффрі Холлі.
ЄЦБ поступово одержує все більшу підтримку європейських політичних лідерів відносно політики, сфокусованої на боротьбі з інфляцією. Політики Франції, Бельгії та Люксембургу, які раніше скаржилися на недостатню увагу ЄЦБ до економічного зростання, недавно висловили заклопотаність із приводу зростання споживчих цін, "що з'їдає" доходи населення.
Тим часом, більшість торговців ф'ючерсами прогнозують зміцнення долара. Про це говорить більший обсяг ставок на зниження курсу євро, ніж на його зростання.
Інвестори припускають, що Федеральна резервна система США візьме паузу відносно зниження процентних ставок. Торгівля ф'ючерсами на базову ставку показує, що трейдери оцінюють імовірність її скорочення на червневому засіданні ФРС в 86% проти 80% 1 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас